De spel-therapeut

Mijn naam is Ingeborg. Ik geniet elke dag van het spelen en praten met kinderen. Ze blijven me steeds weer verrassen met hun nieuwsgierigheid, mooie vragen, uitspraken en (eigen)wijsheid. Ik woon in Utrecht, ben getrouwd en moeder van drie kinderen in de leeftijd van 8 tot 20 jaar. In mijn vrije tijd wandel ik graag, vind ik het leuk om een nieuwe stad te ontdekken of ben ik creatief bezig met letters en kleine tekeningetjes.

de speltherapeut

Spelen in de spelkamer met een kind is voor mij elke keer weer een prachtige ontdekkingstocht naar de eigenheid van het kind en hoe het zichzelf en zijn wereld waarneemt en ervaart. Wanneer het kind zich in de spelkamer zo op zijn gemak voelt om mij een stukje van zijn gevoelens te laten zien en mij toelaat om te helpen waar mee het moeite heeft voelt dit voor mij als een groot cadeau van vertrouwen. Als een kind na een periode van samen optrekken zijn eigen weg zonder mijn hulp verder kan gaan is mijn missie geslaagd!

Voordat ik als speltherapeut ging werken ben ik werkzaam geweest in het onderwijs. Na de opleiding tot leerkracht, heb ik de opleiding Speciaal Onderwijs (Remedial Teaching) gedaan. Ik heb een aantal jaar voor de klas gestaan in zowel het basisonderwijs als in het speciaal basisonderwijs. Naast het lesgeven heb ik diverse kinderen met leer-, motivatie-, concentratie- of gedragsproblemen individuele begeleiding gegeven. In 2013 heb ik mijn diploma speltherapie gehaald en al snel kreeg ik de kans om deze praktijk op te starten en werk ik met veel plezier in de spelkamer. U kunt in deze praktijk terecht voor speltherapie. Ook ben ik gecertificeerd KIES-coach en kan ik kinderen in echtscheidingssituaties begeleiden via de KIES-methode.
Indien gewenst behoort ook het geven van begeleiding op het gebied van sociale vaardigheden, leerproblemen of werkhoudingsproblemen tot de mogelijkheden.

Stuur een bericht via contact om te informeren naar de mogelijkheden of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Ingeborg is een rustige, vriendelijke therapeute die erg begaan is met het kind en met de ouders en omgeving. Mijn kind heeft enorm veel hulp gehad met de begeleiding van Ingeborg en wij zijn dankbaar voor haar.

Yessica, moeder van jongen (6 jaar)

Ik vond Speltherapie bij Ingeborg erg zinvol voor mijn zoon. Op een laagdrempelige manier zijn we aan de slag gegaan met de hulpvraag. Ingeborg betrok mij goed in het proces en gaf mij ook waardevolle tips om thuis mee verder te gaan, zodat het goed aansloot op de behandeling. Ingeborg dacht goed mee en natuurlijk heel belangrijk: mijn zoon kwam er graag!

San, moeder van jongen (8 jaar)

Learn how we helped 100 top brands gain success