De speltherapeut

Mijn naam is Ingeborg Spoelstra en ik geniet elke dag van kinderen, ze verrassen me regelmatig met mooie uitspraken en inzichten.


Spelen in de spelkamer met een kind is een prachtige ontdekkingstocht naar hoe het kind zichzelf en zijn wereld waarneemt en ervaart. Wanneer het kind zich in de spelkamer zo vrij voelt om mij een stukje van zichzelf te laten zien en mij toestaat om te helpen waar mee het moeite heeft voelt dit voor mij als een groot cadeau van vertrouwen. Als een kind na een periode van samen optrekken zijn eigen weg zonder mijn hulp verder kan gaan is mijn missie geslaagd!

De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als leerkracht in zowel het basisonderwijs als in het speciaal basisonderwijs. Na de PABO heb ik de opleiding Remedial Teaching gedaan. Naast het lesgeven op school heb ik diverse kinderen met leer-, motivatie-, concentratie- of gedragsproblemen individuele begeleiding gegeven. In 2013 heb ik mijn diploma speltherapie gehaald en al snel kreeg ik de kans om deze praktijk op te starten en werk ik met veel plezier in de spelkamer. U kunt in deze praktijk in de eerste instantie terecht voor speltherapie. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor diverse groepstrainingen (5 รก 6 kinderen) die bij voldoende aanmeldingen gegeven worden. Het gaat hierbij om

  • sociale vaardigheidstraining;
  • faalangstreductietraining;
  • 'ik leer leren'-training;
  • positieve mindset-training. 
Ook het geven van begeleiding op het gebied van leerproblemen of werkhoudingsproblemen behoort tot de mogelijkheden.

Stuur een bericht via contact om te informeren naar de mogelijkheden of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!.

Ingeborg is een rustige vriendelijke therapeute die erg begaan is met het kind en met de ouders en omgeving. Mijn kind heeft enorm veel hulp gehad met de begeleiding van Ingeborg en wij zijn dankbaar voor haar.

Yessica, moeder van jongen (6 jaar)